Natuurlijk is een technische HBO opleiding veel waard. Je hebt aangetoond over voldoende denkniveau te beschikken en er is heel wat theoretische kennis naar binnen gegaan. Ook bij de stageplaatsen en de afstudeeropdracht heb je veel geleerd. Maar is dit voldoende om succesvol als engineer Industrial Automation aan de gang te gaan bij een werkgever?

Waarschijnlijk wel. De eerste jaren van je carrière bestaan uit; kunde opdoen, een netwerk opbouwen, relevante werkervaring opdoen en veel op de snufferd gaan. Maar misschien kan het wel een stuk eenvoudiger.

Vanuit Industriële Automatisering Professionals Nederland, de grootste groep op LinkedIn van IA engineers in Nederland, hebben we een training opgezet om binnen een half jaar een vliegende start te maken van je carrière.

De training omvat naast techniek en methodieken ook soft skill elementen. Want een Engineer moet meer kunnen dan goede technische oplossingen bedenken. Je moet ze ook over het voetlicht kunnen brengen.

Dat deze manier van werken echt werkt, kun je aan de praktijkvoorbeelden zien!

Wil je ook verder komen in je carrière? Dit kan op een aantal manieren. Informeer bij je werkgever over de mogelijkheid om ook de IA Professional Academy te volgen. Diverse gerenomeerde bedrijven gingen al voor. Heb je nog geen werkgever? Dan kun je wellicht bij MA-IT MyAutomation informeren naar de mogelijkheden van een traineeship.


Wat alumni zeggen over de academy


Veel gestelde vragen

Voor wie is de IA Professionals Academy?

Voor alle Software- en Hardware Engineers die werkzaam zijn in de Industriële Automatisering, Robotica en Hybride Software Engineering. Wel zijn veel trainingen op HBO / WO niveau.

Welke onderdelen bevat de complete IA Professionals Academy?

Voor een compleet overzicht, kijk je hier.

Klopt het dat je als Medior de Academy ook kunt doen?

De Academy is er niet alleen voor starters of junioren. Ook mediors en seniors kunnen altijd nog een hoop leren. Er zijn voor Mediors en Seniors verkorte trajecten. Tevens zijn er voor alle engineers ook losse trainingen en cursussen.

Wie betaald de Academy?

Het is gebruikelijk dat je werkgever de Academy voor je betaald. De complete Academy Trajecten zijn behoorlijk intensief. Daarom bieden we naast een eenmalige prijs ook de Technical Train As A Service aan, oftewel “All you can Train”.

Maken junioren en starters echt een versnelde carrière door?

Zeker. Onze ervaring leert dat een junior of starter na de Academy veel sneller uit de startblokken komt. Maar niet alleen junioren en starters hebben wat aan de Academy. Ook medioren of senioren die niet verder komen kunnen hun carrière een behoorlijke boost geven.

Heb je ook voorbeelden van mensen die de Academy hebben gedaan?

Bij de praktijkvoorbeelden staan naast junioren en starters ook verhalen van zij-instromers. Daarnaast vindt je hier ook een mooi verhaal van een oud Academy student.

Met wie kan ik mijn werkgever in contact brengen?

Uiteraard vertellen we jou of je werkgever graag meer. Marc Waarle, Maarten Bulsink en Eric Constant vertellen jullie graag meer. Uiteraard kun je ook even bellen met 085-130 25 26.

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]