ALGEMENE TRAININGEN

Hieronder vind je algemene trainingen waar elke Software Engineer, Hybride Engineer of Hardware Engineer wel eens mee te maken krijgt.

Elektrotechniek

In onze cursus elektrotechniek leer je de belangrijkste wetten van elektriciteit kennen. Dit zijn spanning, stroom en weerstand. Na de cursus elektrotechniek weet je beter hoe je elektrische componenten werken. Niet geheel onbelangrijk in de wereld van besturingskasten en installaties. 

Ethernet 

Onze training ethernet helpt je met het onder de knie krijgen van de techniek van ethernet. Ethernet is een soort computernetwerktechnologie het communiceren tussen computers, randapparatuur en andere elektronische apparaten mogelijk maakt. Het bestaat uit een set regels en standaarden voor het met elkaar verbinden van apparaten om gegevens te gaan verzenden. Ethernet gebruikt een fysieke kabel als medium voor communicatie, deze is verbonden met elk apparaat op het netwerk. De meest gebruikelijke vorm van Ethernet-verbinding is via twisted pair-kabels. Ethernet kan ook draadloos worden gebruikt met Wi-Fi-technologieën . Het is overigens uitgegroeid tot een van de meest populaire netwerktechnologieën vanwege zijn hoge betrouwbaarheid en snelheid.

Database

Informatie opslaan doen we niet alleen in ons hoofd, maar ook in databases. In de industriële automatisering worden databases gebruikt om productiegegevens op te slaan bijvoorbeeld. In onze database training leer je hoe je gegevens in een database kunt beheren. lezen en manipuleren. 

Van elektrotechniek naar hardware engineer

We ervaren vaak dat de stap van elektrotechniek naar hardware engineer een succesvolle is. Ook Richard Leenheer kan dit beamen, zo vertelt hier meer over zijn stap.