DE IA PROFESSIONALS ACADEMY 

Natuurlijk is een technische HBO opleiding veel waard. Je hebt aangetoond over voldoende denkniveau te beschikken en er is heel wat theoretische kennis naar binnen gegaan. Ook bij de stageplaatsen en de afstudeeropdracht heb je veel geleerd. Maar is dit voldoende om succesvol als engineer Industrial Automation aan de gang te gaan bij een werkgever?

Waarschijnlijk wel. De eerste jaren van je carrière bestaan uit; kunde opdoen, een netwerk opbouwen, relevante werkervaring opdoen en veel op de snufferd gaan. Maar misschien kan het wel een stuk eenvoudiger.

Vanuit Industriële Automatisering Professionals Nederland, de grootste groep op LinkedIn van IA engineers in Nederland, hebben we een training opgezet om binnen een half jaar een vliegende start te maken van je carrière. Of dat werkt? Jazeker 

Nadat ik de Academy had afgerond, ben ik met mijn eerste project bij de klant begonnen. Wat ik toen ervoer, waren de gelijkenissen tussen de termen die de klant gebruikte en die ik tijdens de Academy had geleerd. Daarnaast zag ik gelijk oplossingen voor bepaalde processen, omdat ik deze al was tegengekomen tijdens de academy.

Ik heb gemerkt dat ik met de Academy een voorsprong heb in mijn vakgebied en het heeft mij geholpen met het sneller oplossen van problemen.

De Academy van MA-IT legt een goede basis voor het maken van software binnen de industriële automatisering. Je leert van te voren na te denken over de software die je gaat schrijven en gaandeweg kom je erachter wat je vooraf beter had moeten doen. Voor mij lag de uitdaging meer op het gebied van plannen en voorbereiden dan de daadwerkelijke realisatie in software en MA-IT dacht hierin mee en bracht extra uitdagingen. Tot slot is het ook goed dat er aandacht is voor soft-skills. Die trainingen waren interactief en zeker leerzaam.

Ik dacht dat ik al een aardig stukje kon programmeren. Toen ik begon van de IA Academy, kwam ik er tot grote verbazing achter dat mijn programmeer stijl aan alle kanten wankelde.

“Tijdens de Academy dien je een compleet stuk software op te leveren aan jouw ‘klant’. Hierdoor doorloop je een volledig softwaretraject van intakegesprek tot aan de FAT. Als werktuigbouwer was dat, met name in het begin, flink aanpoten door een beperkt aanwezige basiskennis. Maar aan het eind is er zeer goed fundament gelegd, waarmee je in de praktijk direct aan de slag kunt.”

De begeleiders van deze training proberen je goed te prikkelen om een zo reëel mogelijke situatie te creëren. Zo laten ze je zien hoe je op je mond kan vallen en daarvan te leren. Tijdens deze training heb ik persoonlijk, maar ook technisch veel opgestoken.

De Academy is een goede basis voor complexe software programma’s en dat vind ik heel belangrijk. Dit heeft mij heel erg geholpen op de weg naar volwaardig engineer!

Bij MA-IT boden ze een opleiding aan die begon bij een klanten aanvraag. Omdat de functie software engineer nieuw was voor mij, was het dan ook lastig om door dit traject heen te lopen. Uiteindelijk door mij de juiste handvaten aan te bieden, heb ik deze academy kunnen afronden. Hierdoor is het makkelijker geworden om nu zelfstandig projecten te draaien en volgens de gestelde normen te maken. 

experience center ma-it

Kennisinstituut

De IA Professional Academy is uitgegroeid tot dé plaats waar Software Engineers en Hybride Software Engineers een enorme boost kunnen geven aan hun Kennis en Kunde. De training bestaat naast techniek en methodieken ook uit soft skill elementen. Want een Engineer moet meer kunnen dan goede technische oplossingen bedenken. Je moet ze ook over het voetlicht kunnen brengen.

Wil je ook verder komen in je carrière? Dit kan op een aantal manieren. Informeer bij je werkgever over de mogelijkheid om ook de IA Professional Academy te volgen. Diverse gerenomeerde bedrijven, waaronder klanten van MA-IT gingen al voor.

Heb je nog geen werkgever? Dan kun je wellicht bij MA-IT MyAutomation informeren naar de mogelijkheden van een traineeship.

Opleiden van medewerkers

Steeds meer bedrijven hechten waarde aan opleidingsmogelijkheden binnen een bedrijf. Onze trainingen bieden uw medewerkers, maar ook onze eigen, de kennis en vaardigheden die ze nodig hebben om succesvol te zijn in hun functie. Het helpt hen ook te begrijpen hoe ze nieuwe technologie kunnen gebruiken, op de hoogte blijven van trends in de branche en betere communicatieve vaardigheden ontwikkelen. 

Carrièreboost 

De IA Academy geeft recente schoolverlaters op technisch gebied een duwtje in de rug voor een succesvolle carrière als hybride engineer, software engineer of hardware engineer. Ook medior en senior engineers kunnen hier altijd bijleren, denk bijvoorbaald aan sociale vaardigheden die getraind worden in ons soft-skills programma. Kortom: de IA Academy zorgt ervoor dat ons eigen, maar ook uw personeel is uitgerust met de nodige tools en kennis om succesvol te zijn in hun rol.