FULL IA ACADEMY

De volle IA Professionals Academy is het kroonjuweel van de Academy. Hier komt alles samen; de technische trainingen, de social skill trainingen en de algemene trainingen. Na het volgen van de Academy kan de engineer direct stappen zetten in zijn carriere. Starters hebben voldoende kennis om bijna zelfstandig projecten te draaien. Junioren groeien door naar medioren. Medioren gaan werken op het niveau van senioren.

De Academy trajecten zijn voor een groot deel gelijk aan elkaar. Alleen de PLC waarop ze werken is verschillend. Het voordeel is dat engineers redelijk eenvoudig om kunnen schakelen naar een andere PLC. Ze hoeven alleen maar één module extra te volgen om ook de tweede PLC onder de knie te krijgen.

Zo worden de engineers een stuk waardevoller voor de organisatie waar ze voor werken. Breder in te zetten, gestructureerder in hun werk en ze weten zich ook beter te presenteren.

Hardware Engineer

Voor Hardware Engineers hebben we een uitvoerig trainingsprogramma ontwikkeld om je als hardware engineer verder te ontwikkelen. In dit programma wordt EPLAN gehanteerd als ontwerptool. Leer bij de IA Academy om als hardware engineer gestructureerd je besturingsschema’s te ontwerpen. 

PLC Software Engineer

Voor PLC Software Engineers hebben we een breed trainingsprogramma waarin je alles leert om gestructureerde PLC Software te ontwerpen. We hebben drie soorten volledige trajecten: 

Beckhoff Based : Trainen met Beckhoff TwinCAT3 

Rockwell Based : Trainen met Rockwell Studio 5000

Siemens Based : Trainen met Siemens TIA Portal en Siemens Step7 Classic

Wat alumni zeggen over de IA Professionals Academy 

Nadat ik de Academy had afgerond, ben ik met mijn eerste project bij de klant begonnen. Wat ik toen ervoer, waren de gelijkenissen tussen de termen die de klant gebruikte en die ik tijdens de Academy had geleerd. Daarnaast zag ik gelijk oplossingen voor bepaalde processen, omdat ik deze al was tegengekomen tijdens de academy.

Ik heb gemerkt dat ik met de Academy een voorsprong heb in mijn vakgebied en het heeft mij geholpen met het sneller oplossen van problemen.

De Academy van MA-IT legt een goede basis voor het maken van software binnen de industriële automatisering. Je leert van te voren na te denken over de software die je gaat schrijven en gaandeweg kom je erachter wat je vooraf beter had moeten doen. Voor mij lag de uitdaging meer op het gebied van plannen en voorbereiden dan de daadwerkelijke realisatie in software en MA-IT dacht hierin mee en bracht extra uitdagingen. Tot slot is het ook goed dat er aandacht is voor soft-skills. Die trainingen waren interactief en zeker leerzaam.

Ik dacht dat ik al een aardig stukje kon programmeren. Toen ik begon van de IA Academy, kwam ik er tot grote verbazing achter dat mijn programmeer stijl aan alle kanten wankelde.

“Tijdens de Academy dien je een compleet stuk software op te leveren aan jouw ‘klant’. Hierdoor doorloop je een volledig softwaretraject van intakegesprek tot aan de FAT. Als werktuigbouwer was dat, met name in het begin, flink aanpoten door een beperkt aanwezige basiskennis. Maar aan het eind is er zeer goed fundament gelegd, waarmee je in de praktijk direct aan de slag kunt.”

De begeleiders van deze training proberen je goed te prikkelen om een zo reëel mogelijke situatie te creëren. Zo laten ze je zien hoe je op je mond kan vallen en daarvan te leren. Tijdens deze training heb ik persoonlijk, maar ook technisch veel opgestoken.

De Academy is een goede basis voor complexe software programma’s en dat vind ik heel belangrijk. Dit heeft mij heel erg geholpen op de weg naar volwaardig engineer!

Overige IA Academy trajecten

Staat de specifiek PLC niet tussen de Academy trajecten? Door de modulaire opzet van de academy, kunnen we redelijk eenvoudig een Academy voor uw type PLC ontwikkelen. De engineers leren dan generiek en gestructureerd te werken volgens de ISA-88 standaard, maar met uw merk PLC. Laat ons weten op welke PLC trajecten u zit te wachten.