soft skill trainingen

Vanuit werkgevers wordt er veel waarde gehecht aan de ontwikkeling van medewerkers. Met alle technische vooruitgang en ontwikkeling verandert ook de functie van een engineer. Deze wordt steeds meer allround, iemand dient niet alleen op technisch vlak, maar juist ook op het gebied van diens soft skills door te blijven ontwikkelen.

Of het nou gaat om het volledig uitvragen van een opdracht, het afgeven van een (realistische) tijdsplanning of het overdragen van werkzaamheden; een engineer moet veel meer vaardigheden beheersen dan puur en alleen de technische vaardigheden.

Met dit in ons achterhoofd hebben wij daarom een trainingspakket ontwikkeld dat specifiek gericht is op het vergroten van de soft skills van technische medewerkers. Door middel van deze trainingen krijgen engineers de gelegenheid om zijn of haar mate van professionaliteit en inzetbaarheid verder te vergroten. Er worden nieuwe vaardigheden verkregen en bestaande vaardigheden worden uitgebreid.

Waarom soft skill trainingen? 

Niet iedereen is gelijk. Toch zien we dat veel techneuten heel veel tijd en energie in de techniek hebben gestopt en soms wat minder in de sociale vaardigheden. Dat is jammer. Want ze worden een stuk effectiever als ze dit wel onder de knie hebben. De trainingen die wij geven, sluiten aan bij het werkveld van de engineer. De voorbeelden komen uit de praktijk van engineers. Daardoor zijn de trainingen gewoon een stuk effectiever.

Onderstaand is een overzicht van de beschikbare trainingen. Voor elke training geldt dat het maatwerk is, in overleg is een aanpassing van de inhoud mogelijk. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een incompany training.

Inventarisatie

Wil jij jezelf ontwikkelen als engineer? Soft-skills horen daar nou eenmaal bij. We gaan aan de hand van een diepte-interview met onze coach en een digitale vragenlijst een persoonlijk ontwikkel plan voor jou maken. 

Online timemanagement

De tijd zal het leren! 

In dit geval leren wij jou als engineer de tijd effectief in te delen zodat je productief bezig blijft en onnodige werkbelasting weet te voorkomen. 

Van passief naar (pro) actief

Krijg aan de hand van deze training als engineer zicht op welke gevolgen jou passieve gedragingen hebben en zet deze om in het ondernemen van de juiste stappen om jouw doelen te bereiken. 

Personal branding

Wij helpen jou als engineer jezelf positioneren en er van bewust te zijn wat jij uitstraalt naar collega’s. Kortom jezelf verkopen, ook al heb je een hekel aan verkopen. 

Ownership

Lets own this!

Wij leren jou als engineer verantwoordelijkheid, betrokkenheid en duidelijkheid te tonen binnen projecten. 

Zelfverzekerd handelen

Zeker weten!

Dat je meer voor elkaar krijgt wanneer je je zelfverzekerd opstelt. We geven jou als engineer een inzage in je kwaliteiten en leren je deze onder voetlicht te brengen.

Assertiviteit

Als engineer ook eens opkomen voor je eigen belangen? We leren je het in de training assertiviteit om op een respectvolle manier je eigen wensen en mening te laten horen. 

Presenteren

Iets op een presenteerblaadje krijgen. 

Als jij als engineer je ideeën goed kunt pitchen bij gerenommeerde klanten krijg je de aanbiedingen, jawel, op een presenteerblaadje. Leer als engineer hoe je overtuigend kunt presenteren

Trainingsvaardigheden

Beschik jij als engineer over veel kennis en wil je deze graag overbrengen aan anderen? Dan kun je aan de hand van onze trainingsvaardigheden training leren deze waardevolle informatie te delen met vakgenoten. 

Leidinggeven

Als jij wilt doorgroeien als engineer komt er meer bij kijken dan beschikken over technische kennis. Je dient ook mensen te kunnen aansturen. Hoe je dit het beste doet leren wij je in de leidinggeven training. 

Overtuigen

Ideeën in je hoofd ook daadwerkelijk overtuigend overbrengen naar andere personen is iets wat een engineer ver kan helpen in zijn/haar carrière. Leer het met onze training overtuigen. 

Debatteren 

Debatteren kun je leren!

Soms moet je aanzetten om je ideeën te verdedigen, dit overkomt iedere engineer. Leer met de training debatteren hoe een debat voert waarbij je je mening helder onderbouwd. 

Professionele Gespreksvoering 

Uit onze ervaring blijkt dat engineers het vaak lastig vinden om een gesprek gaande te houden. Leer met de training professionele gespreksvoering hoe je, ook als het niet over techniek gaat, een gesprek gaande kan houden en een succesvol gesprek kan voeren.