isa 88

ISA-88 staat in de technische wereld ook wel bekend als IEC 61512-1. Het is een standaard voor batchprocessen in de procesindustrie. Het biedt een raamwerk voor het ontwerp en de beheersing van de productie van goederen in industriële productieprocessen. De standaard bestaat uit drie delen: deel 1 definieert de concepten, deel 2 definieert het model en deel 3 definieert de taal. De standaard kan worden gebruikt om een impuls aan de kwaliteit te geven, de kosten te drukken, de doorvoering te vergroten en de cyclustijd te verkorten. Het helpt ook de veiligheid te waarborgen. Dit doet het door richtlijnen te geven voor het ontwerpen van veilige systemen die gepaard kunnen gaan met gevaarlijke stoffen. ISA-88 wordt veel gebruikt in industrieën zoals farmaceutica, chemicaliën en  voedselverwerking

 

International Society of Automation (ISA)

De ISA 88 standaard is ontwikkeld door de International Society of Automation (ISA).Dit is een professionele organisatie die de vooruitgang van automatiseringstechnologieën en -praktijken bevordert. Het werd opgericht in 1945 met als doel automatiseringsprofessionals van over de hele wereld te verenigen en hen in staat te stellen hun kennis en ervaring te delen. ISA biedt educatieve middelen, certificeringsprogramma’s, industriële standaarden en netwerkmogelijkheden voor haar leden. Het organiseert ook conferenties en workshops over onderwerpen die verband houden met automatisering, zoals procesbesturingssystemen, robotica, kunstmatige intelligentie (AI), machine learning (ML), voorspellende analyses, industrieel internet der dingen (IIoT) en cybersecurity. ISA is toegewijd om haar leden te helpen op de hoogte te blijven van de nieuwste trends in automatiseringstechnologie en hen de tools te bieden die ze nodig hebben om te slagen in hun carrière.

isa 88

De werking van ISA 88 Batch Control

ISA 88 is gebaseerd op het concept van modulariteit, wat betekent dat het systeem kan worden opgedeeld in kleinere delen of modules, elk met zijn eigen takenpakket.

Het schets ook best practices voor onderhoud en bediening van deze systemen.

ISA 88 cursus 

Als je als engineer geïnteresseerd bent in de automatisering van industriële processen, dan is het leren van de ISA 88 standaard een noodzaak. ISA 88 is de industriestandaard voor de ontwikkeling van batchprocessen, en het begrijpen van deze standaard is essentieel voor het ontwerpen, implementeren en onderhouden van geautomatiseerde systemen in de procesindustrie.

Bij de IA Academy leren we je met de ISA 88 standaard te werken. Hierdoor ben je in staat om:

  • (nog) efficiëntere productieprocessen te ontwerpen en te implementeren, waardoor de productiviteit en kwaliteit worden naar een hoger niveau worden getild.
  • De integratie van verschillende systemen te verbeteren, waardoor het communiceren tussen deze systemen wordt gestroomlijnd.
  • Een beter beeld te hebben van de algemene procesautomatisering en alle aspecten die hierbij komen kijken.
  • Een breder scala aan carrièremogelijkheden te hebben in de procesindustrie, oftewel die carriereboost waar we het zo vaak over hebben.