Siemens PLC

Een Siemens PLC, oftewel een Siemens Programmeerbare Logische Controller, is een elektronisch apparaat dat wordt ingezet om industriële automatiseringstaken te volbrengen. Het wordt veel gebruikt in de industrie voor procesbesturing, geautomatiseerde productie en machinebesturing. Siemens PLC’s staan bekend om hun hoge betrouwbaarheid, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid, en worden gebruikt in diverse industrieën, van de automotive industrie tot aan de ruimvaart. 

Siemens PLC

Siemens STL 

Siemens STL (Simatic Technology Language) is een programmeertaal ontwikkeld door, de naam zegt het al, Siemens AG. Het Duitse Siemens is een van ‘s werelds grootste elektronicabedrijven. De programmeertaal wordt gebruikt om de industriële automatiseringsproducten van het bedrijf, zoals PLC’s, HMI’s en robots, te programmeren.

De taal is gebaseerd op de standaard IEC 61131-3 en is ontworpen om eenvoudig te gebruiken, maar ook te begrijpen. Het ondersteunt diverse gegevenstypen, besturingsstructuren, functies, variabelen en andere elementen, benodigd voor het programmeren van industriële automatiseringssystemen. Siemens STL biedt gebruikers concrete handvaten om efficiënte programma’s voor hun geautomatiseerde processen te ontwikkelen. Ook projecten met een grote complexiteit kunnen worden gemaakt met Siemens STL. Want de taal biedt nog eens ondersteuning voor object georiënteerd programmeren.

Siemens training 

Leer bij de IA Academy alle kneepjes van het werken met diverse programmeertalen van Siemens. Siemens is een grote speler binnen de productie van PLC’s, daardoor biedt het kunnen werken met de Siemens PLC vele voordelen. Wij bieden de onderstaande Siemens trainingen aan, plus de full Siemens based IA academy. 

Siemens S7

Siemens STL (Simatic S7 Technology Language) is een programmeertaal die wordt gebruikt om automatiseringssystemen van Siemens te programmeren en aan te sturen. Het is een taal op hoog niveau waarmee gebruikers programma’s kunnen schrijven voor de Simatic S7-familie van controllers. Het is gebaseerd op de ANSI C-syntaxis en verleend toegang tot veel functies van de Simatic S7-controllers, zoals I/O, geheugen, timers en interrupts. Programmeren van automatiseringssystemen van Siemens was nog nooit zo eenvoudig, met zijn intuïtieve syntaxis en krachtige functies.

Siemens Step 7

Siemens STL STEP 7 is een softwarepakket dat is ontworpen om een geïntegreerde ontwikkelomgeving te bieden voor het programmeren en configureren van SIMATIC S7 PLC’s. Het biedt een uitvoerig gebruiksvriendelijke set tools voor het maken, debuggen en onderhouden van PLC-programma’s. Met de grafische interface kunnen gebruikers snel programma’s van hoge betrouwbaarheid maken. De software ondersteunt ook netwerken, toegang op afstand, datalogging, simulatie en andere functies om gebruikers te helpen het maximale uit hun PLC te halen.

Siemens Tia Portal 

Siemens STL TIA Portal is een softwaresuite die een geïntegreerde engineeringsomgeving biedt voor automatiserings-, besturings- en energiebeheertoepassingen. De softwaresuite bevat tools voor het programmeren, simuleren, configureren, diagnosticeren en visualiseren van automatiseringssystemen. Tevens heeft het bibliotheken met componenten die vooraf gedefinieerd zijn van eigenschappen en functies. Deze kunnen worden gebruikt om snel en eenvoudig aangepaste oplossingen te creëren. Met Siemens STL TIA Portal kunnen gebruikers hun eigen systemen nog sneller en efficiënter ontwerpen. Om uiteindelijk de productiviteit te maximaliseren en tegelijkertijd de kosten te minimaliseren: een ware win-win situatie. Hierdoor kunnen we bij MA-IT voldoen aan klant specifieke behoeften.