Hardware cursus

In de industriële automatisering spelen zowel software als hardware een essentiële rol. De hard- en software gaan hand in hand, ze kunnen niet zonder elkaar en samen brengen zij beweging in de mechanica middels elektrische, pneumatische of hydraulische aandrijvingen. De hardware engineering is verantwoordelijk voor het ontwerp en keuzes voor de fysieke componenten die de ingaande spanningsvoorziening naar de juiste componenten leidt. Hardware engineers denken na over de specificaties van het geheel en ontwerpen de zogeheten ‘hardware’-laag die vervolgens door de softwarecomponenten kunnen worden aangestuurd. Hard- en software hebben dus gezamenlijk een groot aandeel in het mogelijk maken van technologische toepassingen. Leer alle facetten van Hardware Engineering in onze Hardware Cursus. 

Een hardware engineer is betrokken bij het gehele proces van productontwikkeling. Dus van het conceptuele ontwerp tot aan de uiteindelijke productie. Ze werken nauw samen met andere professionals uit de industrie, zoals software engineers, mechanisch engineers en procestechnologen om alle disciplines naadloos op elkaar af te stemmen. De hardware engineer is de spreekwoordelijke spin in het web die ervoor gezorgd dat het uiteindelijke product goed functioneert en voldoet aan de gestelde specificaties. Hardware engineers moeten daarom diverse vaardigheden hebben. Denk hierbij aan ontwerp, prototyping, testen, foutopsporing en productie

hardware

Bij de IA Professionals Academy leren we je in onze Hardware Cursus om te werken met de ontwerptool ontwikkeld door EPLAN. Dit is een uiterst krachtige tool voor het ontwerpen en documenteren van de hardware aspecten van technische systemen. EPLAN is een bekend en gerenommeerd bedrijf binnen de industrie en is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd actieve onderneming. Naast beheersing van deze ontwerpapplicatie brengen we jou de fijne kneepjes van het vak bij en helpen we je in de doorontwikkeling als hardware engineer.

De basis van een succesvolle hardware engineer is een solide achtergrond in elektronica of elektrotechniek. Vanuit opleiding en persoonlijke interesse heeft een hardware engineer vaak al een gezonde dosis kennis omtrent programmeertalen en ontwerptools. Alles begint met inzicht in signaalintegriteit, vermogensdistributie en kennis van beschikbare componenten en de toepasbaarheid daarvan.

Investeer vandaag nog in uw engineers en geniet van de voordelen van de Hardware Cursus.

✓ Volwaardig hardware engineer

✓  Kennis van elektrotechnische componenten in de industrie

✓ Kunnen werken met de ontwerpstandaard IEC81346

✓ Kunnen ontwerpen van de besturingsschema’s voor procesinstallaties

✓ Leer soft skills die essentieel zijn voor het doorlopen en verantwoording van projecten.

 

Hardware Cursus

Maarten Bulsink in onze EPLAN ruimte in Deventer

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  Marc Waarle

  Marc Waarle

  TRAINER & ACADEMY COÖRDINATOR

  Maarten Bulsink

  Maarten Bulsink

  BUSINESS UNIT MANAGER ZUID

  Stefan Schriek 

  BUSINESS UNIT MANAGER ALMERE

  Nikki Reuvers

  Nikki Reuvers

  JOBCOACH & BEGELEIDING EN TRAINER