Cursus time management

Time management is het effectief om kunnen gaan met de beschikbare tijd en taken. Het houdt in dat je je tijd optimaal indeelt, prioriteiten stelt, doelen stelt en jezelf organiseert om zo productief mogelijk te werken.

time management

Als engineer ben je voortdurend bezig met projecten van hoge complexiteit met strakke deadlines. Het efficiënt kunnen indelen van je tijd is dus van cruciaal belang. Zo heb je niet alleen meer structuur in je werkzaamheden, maar bereik je ook een hogere kwaliteit. We laten je door de cursus time management dus niet harder, maar slimmer werker. Want dat engineers al hard genoeg werken, weten we als geen ander.

Als engineer heb je vaak te maken met meerdere projecten en taken tegelijkertijd. Om te voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer gaat zien, is het van belang jezelf af te vragen wat het belangrijkst is. Je dient dus te kunnen categoriseren op basis van urgentie. Een priorisering dient dan als leidraad voor het succesvol uitvoeren van een project. Zo kun je zonder overweldigd te raken, je deadlines behalen en er zelfs voldoening uit gaan halen.

Wist je dat? 

Wij regelmatig zelfs stafleden van klanten mogen bijspijkeren op soft-skill gebied? 

 

time management

Goed plan

Men zegt wel eens een doel zonder plan blijft een wens. Dus wanneer je inzichtelijk hebt met welke rangschikking van taken je te maken hebt, is het zaak te gaan plannen. In onze cursus time management maak je kennis met de juiste planningstechnieken in ons vakgebied. Zo kun je als engineer je tijd efficiënt indelen.

Stressvermindering

Die stressbal op je kantoor, die kun je vanaf nu weggooien. Door je taken op een georganiseerde manier te categoriseren, creëer je een gevoel van controle en overzicht. Je weet precies wat er moet gebeuren, maar ook wanneer het moet gebeuren. Zo mis je dus geen belangrijke deadlines en verlicht je de constante druk die gepaard gaat met het jongleren van meerdere taken. Ja die stressbal kun je nog wel voor jongleren gebruiken, als je echt tijd over hebt.

Binnen no-time resultaat

We lichten diverse theorieën over time management toe, zoals de Eisenhower matrix: een goed voorbeeld doet volgen. Zelfs voor het besturen van 50 staten werd dit gebruikt. Zo kun je na deze cursus problemen in workflows identificeren en oplossingen ontwikkelen waarmee minder tijd verspilt wordt. Je beschikt dus over de vaardigheden die nodig zijn om uw projecten en taken zo te organiseren dat ze tijdig en voldaan kunnen worden uitgevoerd.

Marc Waarle

Marc Waarle

TRAINER & ACADEMY COÖRDINATOR

Maarten Bulsink

Maarten Bulsink

BUSINESS UNIT MANAGER ZUID

Stefan Schriek 

BUSINESS UNIT MANAGER ALMERE

Nikki Reuvers

Nikki Reuvers

JOBCOACH & BEGELEIDING EN TRAINER