ABB Robot

Robotica is een tak van de technologie die zich bezighoudt met de ontwikkeling en het gebruik van diverse robots. ABB is een wereldwijde leider op het gebied van de robotica-automatisering. De IRC5 is een van hun meest geavanceerde robotica-oplossingen.

ABB IRC5

De ABB IRC5 is een industriële robotcontroller die gebruikt wordt voor vele toepassingen. De ABB robotarm draagt bij aan assemblage en handling tot aan het lassen. Het is een krachtig en flexibel systeem dat geschikt is voor productieomgevingen van alle omvangen en complexiteiten.

De IRC5 biedt zijn meerwaarde in het besturen van meerdere robots tegelijkertijd. Echter is dit niet standaard, maar optioneel wanneer dit is aangeschaft. Het komt er dan dus op neer dat er meerdere taken gelijktijdig kunnen worden uitgevoerd, waardoor de productiviteit van processen aanzienlijk verhoogd worden. Ook is de IRC5 zodanig ontworpen, dat het adequaat en snel reageert op veranderingen in omgevingen. Zijn foutenpercentage is dan ook minimaal en de nauwkeurigheid zeer hoog.

ABB Robot is gebruiksvriendelijk

De IRC5-controller is nog eens een veiligheidsvriendelijk ontwerp. De robot stopt vanzelf wanneer er een persoon of object te dicht bij hem komt. Zo zijn werknemers te allen tijde beschermd terwijl ze met robots in hun nabijheid werkzaam zijn. Dit is mogelijk met koopbare opties als safemove in combinatie met scanners. De IRC5 is en blijft een industriële robot en is geen cobot.

De IRC5 is relatief eenvoudig programmeerbaar. Het systeem is namelijk gebaseerd op een intuïtieve programmeertaal. Deze is snel op te pakken voor zowel ervaren- als onervaren engineers.

ABB Robot is breed- en lang inzetbaar

De IRC5 is compatibel met een hoge verscheidenheid aan accessoires en randapparatuur. Bijvoorbeeld sensoren en beeldverwerkingsapparatuur. Zo is de IRC5 ook geschikt voor specifieke bewerkingsvraagstukken.

De IRC5 is tevens ontworpen voor een lange levensduur gepaard met lage onderhoudskosten. Voor de totstandkoming van de robot is gebruik gemaakt van hoogwaardige materie en componenten. De IRC5 staat dus garant voor jarenlang productieplezier.

Al met al is de ABB IRC5 een toch wel imposante robotica oplossing die geschikt is voor enorm veel toepassingen.

Robotica training

Wij van de IA Professionals Academy leren u graag meer over de programmering en besturing van dit flexibele systeem. Zo leer jij hoe je productieprocessen van je werkgever of klanten betrouwbaarder en efficiënter kunt maken. Na het behalen van de training(en) wordt dit bevestigd in je industryID.

We vertellen u graag meer over de robotica trainingen

Marc Waarle

Marc Waarle

TRAINER & ACADEMY COÖRDINATOR

Maarten Bulsink

Maarten Bulsink

BUSINESS UNIT MANAGER ZUID

Stefan Schriek 

BUSINESS UNIT MANAGER ALMERE

Nikki Reuvers

Nikki Reuvers

JOBCOACH & BEGELEIDING EN TRAINER

abb robot

Robotica trainingen

Training ABB IRC5 Robot training Programmer Advanced

(1)
 2.249,00