Als je in de regio Eindhoven een technische HBO opleiding doet liggen de banen voor het oprapen. Althans dat zegt iedereen. Nou dit klopt niet helemaal. Elk bedrijf is op zoek naar een jong persoon met 10 jaar werkervaring. Bij verschillende bedrijven is er tijdens sollicitatie gespreken wel naar voren gekomen dat ze jong personeel willen aannemen, maar dat ze de niet de middelden/tijd hebben om de mensen op te leiden. Terwijl de jonge aanwas wel belangrijk is voor de toekomst van een bedrijf.

MA-IT staat daarin zeker open voor mensen met mindere ervaring omdat ze met het IA Professionals Academy leertraject in een korte tijd een gestructureerde manier van programmeren aanleren. Hierbij ligt de focus vooral op de voorbereiding doormiddel van het schrijven van een FDS (Functional Design Specifications) waarbij er eigenlijk al op papier geprogrammeerd wordt. Hierdoor is de vertaling van het document naar code snel gedaan. Doormiddel van dit leertraject wordt er een basis gelegd voor de eerste opdrachten.

Mijn eerste opdracht was het in bedrijf stellen/trouble shooting van 3 metaal persen. Waarbij de aanvoer van het metaal gedaan word door 2 robot armen. Bij deze opdracht is er voor mij duidelijk naar voren gekomen wat echt de kracht is van het leertraject/S88 standaard, omdat hierbij de code voor deze persen door een collega was opgesteld die dezelfde structuur aan houdt. Hierdoor was het oplossen van mogelijk problemen of aanpassen van vaste parameters zo opgelost.

Natuurlijk niet iedereen programmeert op basis van S88 want er zijn nog vele andere methodes. Maar met de kennis van het leertraject ligt er een stevige basis waarop verder gebouwd kan worden.

Met de toekomst plannen van de IA Professionals Academy zal de basis waarmee mensen uit dit leertraject komen alleen maar groter worden. Kortom een echte aanrader.

Roland Schaffers