Met mijn 35 jaar ben ik een “laatbloeier” wat betreft de IA Professional Academy. Maar ik heb gemerkt dat dat geen belemmering hoeft te zijn en zelfs in mijn voordeel heeft gewerkt.

Het IA bloed begon al te stromen toen ik koos voor de HBO opleiding Industriële Automatisering aan de Hogeschool van Utrecht. Eenmaal afgerond bleek een baan lastig te vinden en uiteindelijk kwam ik bij een bedrijf op de R&D afdeling te werken waar de nadruk vooral lag op software ontwikkeling. De jaren daarna heb ik mijn kennis en ervaring uitgebreid bij het ontwikkelen van PC software en het gebruik van relationele databases.

Toch bleef het kriebelen en zo besloot ik om te proberen een andere richting op te gaan. Minder met alleen maar software en meer met hardware werken. Dat was het doel. Via een kennis kwam ik bij MA-IT MyAutomation terecht waar ik de mogelijkheid kreeg om de IA Professional Academy te volgen. Voor mij een unieke kans om aan de slag te gaan in de industriële automatisering.

Tijdens de opleiding bij de Academy leer je de S88 methode toe te passen bij het ontwerpen, realiseren en testen van een PLC besturing. Zelfs het maken van een planning voor een project leunt op S88. Ik ben de opleiding begonnen met een Siemens PLC te programmeren in Step 7. Toen ik dat had afgerond leerde ik het nieuwere TIA Portal gebruiken.

Waar ik veel winst uit haal is het systematisch werken. Het lijkt soms omslachtig maar in de praktijk is het een zeer effectieve en efficiënte manier om tot het eindresultaat te komen. En met die kennis op zak ben ik een toegevoegde waarde voor zowel mijn werkgever als voor de klant.

Stefan Hofman

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]