Werkgevers die gebruik willen maken van de NOW 2.0 en 3.0 regeling, hebben een verplichting tot het stimuleren van bijscholing of omscholing van medewerkers. Aangezien er in de toekomst zeker voldoende werk zal zijn voor Software Engineers is het zinvol om Software Engineers bij te scholen.

De IA Professional Academy is dé manier om aan de bijscholingsverplichting te voldoen. Tegen geringe kosten van € 169,- per maand excl. BTW kan de engineer onbeperkt de trainingen volgen, uitgezonderd de ‘Full IA Professionals Academy’ trajecten.

Indien gewenst, kunnen we ook ondersteunen met het jaarlijkse POP-gesprek met de engineer.

Om te voldoen aan de NOW 2.0 en 3.0 regels, zullen we periodiek een overzicht aanleveren van de door de engineer gevolgde trainingen.

Wilt u ook bijscholing voor Software Engineers om te voldoen aan de eisen van de NOW 2.0 en 3.0 regeling? Neem dan contact met ons op.

Bedrijfsnaam (verplicht)

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail

Uw telefoonnummer


VOORBEELDEN VAN trainingen

Uiteraard is er een breed aanbod aan technische trainingen en soft skill trainingen. Naast klassikale trainingen komen er elke maand nieuwe online trainingen bij. Een voorbeeld van de aangeboden trainingen;


all you can train

Kiest de werkgever voor All You Can Train, dan zijn al deze trainingen te volgen voor de Software Engineer, krijgt de werkgever periodiek een overzicht van de gevolgde trainingen door de engineer, om te voldoen aan de scholingsverplichtingen en helpen we desgewenst mee met de POP gesprekken. Veel trainingen worden online aangeboden en daarnaast hebben we trainingslocaties in Deventer, Son, Gorinchem en Almere.


Wat is de now 2.0 regeling

De NOW 2.0 regeling is het vervolg op de op 17 maart 2020 gepresenteerde noodmaatregel om de werkgelegenheid tijdens de Corona crisis in stand te houden. De verlenging van de NOW regeling heet NOW 2.0. Aan deze verlenging zitten een aantal aanvullende voorwaarden die de overheid stelt; Zo mogen bedrijven die van deze regeling gebruik maken geen dividend of bonussen uitkeren. Ook mogen deze bedrijven geen eigen aandelen inkopen. Ook is het voor bedrijven verplicht om de medewerkers om te scholen of bij te scholen. Werkgevers moeten over dit laatste bij de aanvraag van de NOW 2.0 regeling een verklaring afleggen.